Con-Ciencia Sostenible

Desarrollo Sostenible? Tecnologías y Sostenibilidad? Ciudad sostenible y pobreza? Progreso y Cultura? Economía global y Derechos humanos? Ética y globalización? Comentemos...

24 d’abril 2008

Què ha passat i qui en són els responsables????

El delegat del govern a Tarragona demana responsabilitats a Iberdrola i Endesa

El fiscal en cap de l'Audiència Provincial de Tarragona, Xavier Jou, ha obert una investigació per a establir si hi ha indicis de delicte en l'emissió de partícules radioactives a l'atmosfera arran de la fuita que hi va haver al novembre a la central nuclear d'Ascó. La intenció és determinar si es poden demanar responsabilitats tant per la fuita com per la gestió que en van fer els responsables de la central. Ahir, el delegat del govern a Tarragona i primer secretari del PSC del Camp, Xavier Sabaté, va acusar els responsables de la instal·lació d'haver mentit els batlles de la zona.

Sabaté explica al seu bloc que els responsables de la central els van donar dades falses: els van comunicar que hi havia un nivell de radioactivitat 230 vegades inferior al real, i demana al Consell de Seguretat Nuclear que imposi la multa màxima, de 30 milions d'euros, a Iberdrola i Endesa. 'Els caps de l'empresa han de donar la cara i assumir la seva part de culpa com a màxims responsables de la seva organització', diu.

La setmana passada, Greenpeace ja va presentar una denúncia als jutjats contra la central.

Els resultats de les anàlisis que s'han fet als escolars que van visitar la central han donat, per ara, negatiu, tot i que diferents veus afirmen que els exàmens, portats a terme pel Consell de Seguretat Nuclear, no són independents.

Llegit a: vilawebEtiquetes de comentaris: