Con-Ciencia Sostenible

Desarrollo Sostenible? Tecnologías y Sostenibilidad? Ciudad sostenible y pobreza? Progreso y Cultura? Economía global y Derechos humanos? Ética y globalización? Comentemos...

08 d’abril 2008

Crisis humanitàries a Google Maps i Google Earht

Llegit a vilaweb http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2809435

L'ONU crea un recurs per a Google per a situar al mapa les principals crisis humanitàries
L'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) ha presentat un nou recurs per a Google Maps i Google Earht que permet de situar al mapa totes les crisis humanitàries que existeixen i les activitats que hi duen a terme les múltiples agències de l'ONU per a pal·liar-ne els efectes. El Museu de la Memòria de l'Holocaust dels EUA ja va impulsar una iniciativa similar quan va esclatar el conflicte del Darfur, ara fa un any.
L'alt comissionat adjunt per als refugiats, Craig Johnstone, diu que l'ACNUR vol servir-se de l'acceptació de Google Earth, que ja gairebé compta amb quatre-cents milions de descàrregues, per a difondre les tasques que desenvolupa a les zones en conflicte amb textos, àudios i vídeos.

Els mapes d'ACNUR a Google Earth mostren tres nivells de detall. Al primer, l'usuari pot conèixer les tres grans àrees de treball de l'agència en matèria d'ajuda a refugiats: Darfur/Txad, Irac i Colòmbia. El segon nivell ensenya més de prop la vida dels exiliats, i el tercer mostra directament el camp de refugiats.

Precedents

El Museu de la Memòria de l'Holocaust dels EUA (USHMM) va crear, ara fa un any, un recurs similar que marcava les zones del Darfur on hi havia destrosses, assassinats o agressions fetes per la milícia Janjaweed o l'exèrcit sudanès, entre d'altres grups. El govern del Sudan nega cap genocidi, però a través del Google Earth es pot accedir a fotografies, vídeos i informes detallats de poblats destruïts i de camps de refugiats que aporten un punt de vista molt diferent a l'oficial.

D'altres ONG, com WWF, The Jane Goodall Institute i Eartwatch Worldwide, també utilitzen la cartografia de Google per a mostrar les feines que desenvolupen en països en vies de desenvolupament.

Etiquetes de comentaris: