Con-Ciencia Sostenible

Desarrollo Sostenible? Tecnologías y Sostenibilidad? Ciudad sostenible y pobreza? Progreso y Cultura? Economía global y Derechos humanos? Ética y globalización? Comentemos...

31 de maig 2006

La repressió a internet

La repressió a internet, nou combat d'Amnistia. Vilaweb 31/5/06


Internet és el nou camp de lluita de la llibertat d'expressió. Governs que bloquen l'accés a la xarxa als ciutadans o que empresonen 'ciberdissidents', i multinacionals d'internet (Yahoo, Google, Microsoft) que actuen amb complicitat amb els poders dictatorials. Amnistia Internacional, que enguany fa quaranta-cinc anys, promou una campanya amb el suport d'Observer per a fer veure els abusos que els governs cometen a internet i per a demanar la llibertat dels internautes detinguts.

Irrepressible.info
, que és el nom de la campanya, neix per unir tots els esforços fets fins ara contra la repressió a la xarxa.

PRESÓ PER SER INTERNAUTA

De blocaires i internautes empresonats, n'hi ha ha molts, encara que ben pocs surten als mitjans de comunicació. Alguns dels més coneguts són Shi Tao, condemnat a deu anys de presó pel govern xinès, amb l'ajut de Yahoo, que va facilitar la identificació de l'internauta pel compte de correu. Un dels blocaires egipcis més populars, Alaa Abd el-Fatah, ha estat arrestat no fa gaire pel govern durant una manifestació pacífica. Alaa és l'organitzador del principal agregador egipci de blocs, Manalaa.net, i participa en el moviment Kifaya, que reclama més llibertat d'expressió al seu país. Entre els centenars de casos de repressió, hi ha també la censura de Reveil Tunisien, una pàgina amb notícies, opinió i comentaris d'actualitat tunisiana.

A Irrepressible.info, hi podem trobar molta més matèria de censura, de països com l'Iran, Myanmar, Síria, l'Uzbekistan, el Vietnam i la Xina.